Γλυκό σταφύλι.


Άργησα λίγο αλλά τελικά έφτιαξα γλυκό σταφύλι.

Θα χρειαστούμε:
2 κιλά σταφίδα (8 ποτήρια)
6 ποτήρια ζάχαρη
6 ποτήρια νερό

Πώς το κάνουμε:
Είναι πολύ εύκολο στην παρασκευή του.
Χωρίζουμε τις ρώγες από το τσαμπί.
Πλένουμε καλά τα σταφύλια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με τη ζάχαρη.
(αν δεν βιάζεστε,αφήστε το μια νύχτα μόνο με τη ζάχαρη).
Προσθέτουμε το νερό και το βάζουμε να βράσει.
Αφήνουμε 5 λεπτά και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 1 .
Αφήνουμε για δυο ώρες,ίσα- ίσα να κοχλάζει αργά.
Όταν πάρει χρώμα ,δυναμώνουμε τη φωτιά να δέσει το σιρόπι.

Προσθέτουμε λίγο χυμό λεμόνι κι όταν κρυώσει αποθηκεύουμε.

Όσο πιο πολύ βράζει τόσο κοκκινίζει όπως και το κυδώνι.

Advertisements

Εσείς τι λέτε σχετικά με αυτό;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s