Μουστοκούλουρα


Η συνταγή αυτή για μουστοκούλουρα δε χρειάζεται κορνέ.

Υλικά

1/2 κούπα ελαιόλαδο καλής ποιότητας
4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
1 1/2 κουτ.γλυκού σόδα
4 κουτ.γλυκού baking powder
1/3 κουτ.γλυκού αλάτι ψιλό
1 κούπα πετιμέζι
2 κουτ.σούπας χυμό πορτοκάλι
1 κουτ.σούπας χυμό λεμόνι
1/4 κουτ.γλυκού γαρύφαλλο
2 κουτ.γλυκού κανέλλα
1 κουτ.σούπας κακάο
1 κουτ. σούπας κονιάκ.

Εκτέλεση

Ρίχνουμε τα υγρά  (και  το πετιμέζι) στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για 2-3 λεπτά.
Κοσκινίζουμε τα στερεά σε μια λεκάνη και ρίχνουμε τα υγρά.
Ανακατεύουμε μ’ ένα κουτάλι κι έπειτα ζυμώνουμε.
Λαδώνουμε ένα ταψί αλουμίνιο,παίρνουμε ζύμη όσο ένα καρύδι,πλάθουμε σε μπαστουνάκι και ενώνουμε τις άκρες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 και ψήνουμε μόνο για 20 λεπτά,προσοχή αρπάζουν εύκολα.
Έτοιμα!!!
(Η βασική συνταγή είναι της Βέφας Αλεξιάδου.

image

image

image

image

image

Advertisements

Εσείς τι λέτε σχετικά με αυτό;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s