Εύκολα κρουασάν.


Όλοι λατρεύουν τα κρουασάν και ειδικά τα παιδιά.
Βρήκα  εύκολη συνταγή είναι εδώ.
Πιο υγιεινά με ελαιόλαδο και φρέσκα,αλλά και πιο οικονομικά ,βγάζει 16 μέτρια κρουασάν.

Υλικά

1/2 φλυτζάνι λάδι
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις( ίσως χρειαστεί και λίγο παραπάνω).
1-3 κουτ. γλυκού  ζάχαρη
4 κοφτά κουτ.γλυκού baking powder
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
1 αυγό
1 ποτήρι γάλα
1/2 κουτ.γλυκού αλάτι ψιλό
70 γρ.τρούφα υγείας ή γάλακτος.

Πώς το κάνουμε.

Ζεσταίνουμε μισό φλυτζάνι γάλα και ρίχνουμε 1 κουτ.γλυκού ζάχαρη , τη μαγιά και λίγο αλεύρι να γίνει χυλός πηχτός.
Αφήνουμε να φουσκώσει και τη ρίχνουμε σ’ ένα μπωλ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
Θα γίνει μια ζύμη εύπλαστη( να μην κολλάει στα χέρια).
Αφήνουμε να φουσκώσει περίπου μία ώρα.
Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση κι ανοίγουμε  χοντρό φύλλο στρογγυλό.
Με μαχαίρι χωρίζουμε το φύλλο σε 8 κομμάτια.
Ανοίγουμε λίγο το κάθε τρίγωνο στο πλατύ μέρος και προσθέτουμε 1 κουτ.γλυκού τρούφα.
Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα κι επαναλαμβάνουμε με την υπόλοιπη ζύμη.
Γυρνάμε και πατάμε τις άκρες έτσι ώστε να κλείσει η γέμιση.
Τυλίγουμε όπως το ρολό και τοποθετούμε σ’ ελαφρά λαδωμένο ταψί,με την άκρη προς τα κάτω.
Γυρνάμε τις άκρες προς το κέντρο,ψήνουμε στους 180 βαθμούς τελευταία σχάρα για μισή ώρα.
Έτοιμα!!!
Εξαφανίζονται στη στιγμή!!!
Λίγα ακόμα:
Ελαιόλαδο βάζουμε καλής ποιότητας,αλλιώς βούτυρο.
Με κουβερτούρα και ελαιόλαδο είναι πιο υγιεινά .
Για ακόμα πιο γρήγορα χρησιμοποιείστε έτοιμη σφολιάτα.
Αντί για τρούφα βάλτε σοκολάτα γάλακτος ή κουβερτούρα σε κομμάτια (και με τα δύο δε βγαίνει η γέμιση).

Αν βάλετε μερέντα θέλει καλά κλείσιμο.
Για αποτέλεσμα σαν τα έτοιμα η ζύμη μπαίνει στο ψυγείο και άνοιγμα 2-3 φορές ξανά ψυγείο κι έπειτα την ίδια διαδικασία.

image

image

image

image

image

image

image

image

image
Τη βασική συνταγή βρήκα στο » Συνταγές της παρέας».

Advertisements

Εσείς τι λέτε σχετικά με αυτό;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s