Για τη νέα χρονιά…. βασιλόπιτα.
Υλικά
7 αυγά
6 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1 ποτήρι καλό ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι μαργαρίνη
6 κοφτά κουτ.γλυκού baking powder
5 βανίλιες
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Ή 1 κουτ.γλυκού μαχλέπι
1 ποτήρι γάλα
2 κουτ.γλυκού ούζο ή
1/2 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
3 ποτήρια ζάχαρη
Πως το κάνουμε:
Αφήνουμε τ’ αυγά σε θερμοκρασία
δωματίου.
Χτυπάμε τ’ αυγά με τη ζάχαρη και τα ασπράδια χωριστά σε μαρέγκα.
Μέσα στα κροκάδια προσθέτουμε το λάδι και τη μαργαρίνη συνεχίζοντας το χτύπημα με μίξερ.
Έπειτα ρίχνουμε το γάλα,τα μυρωδικά ,το baking και το αλεύρι ( κοσκινισμένο).
Χτυπάμε καλά και προσθέτουμε τη μαρέγκα ανακατεύοντας με κουτάλι πλέον.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί Νο 34 ,προσθέτουμε το φλουρί τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 170 με αέρα στην αρχή για 1 1/2 ώρα.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει κι αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Σχεδιάζουμε σε χαρτόνι τους αριθμούς της χρονολογίας και τοποθετούμε πάνω στην πίτα.
Πασπαλίζουμε καλά με ζάχαρη άχνη κι αφαιρούμε με προσοχή.
Επίσης μπορούμε με σαντιγύ,σιρόπι σοκολάτας,τρούφα να διακοσμήσουμε.
Καλή χρονιά!!!