Αφού ξεφτίσουμε το ύφασμα για το αζούρ,πάμε να το γυρίσουμε.
Διπλώνουμε έτσι ώστε ένα χιλιοστό να πατάει μέσα στο ξεφτισμένο ( στην έξω άκρη του ).
Αρχίζουμε από την δεξιά άκρη του καρέ ,γυρίζουμε την οριζόντια πλευρά – άκρη να πατάει στην κάθετη γειτονική άκρη του καρέ.
Καρφιτσώνουμε εκτός από τις γωνίες.
Στις γωνίες τώρα,πιάνουμε την γωνία του υφάσματος και τραβάμε διαγώνια,έτσι θα κάνει » αυτάκι» ή τριγωνάκι.
Γυρίστε το προς την πάνω κάθετη,συνεχόμενη πλευρά ,πατήστε με δύναμη να κάτσει,θα σχηματιστεί μια γραμμή κόψτε παράλληλα της γραμμής,αφήνοντας περιθώριο μισό εως 1 το πολυ περίπου εκατοστό,(αργότερα θα κόβετε σύριζα το περίσσευμα της γωνίας από την κάθετη πλευρά αφήνοντας περιθώριο μόνο μισο εκατ.στην οριζόντια).
Γυρνάμε προς τα μέσα το μισό χιλιοστό ράβοντας με το βελόνι (στο χέρι) σαν ανεβατό πάνω στην έξωτ. πρώτη κλωστή του αζούρ,τεντώνοντας προσεχτικά το ύφασμα.
Στις γωνίες βάζουμε το περιθώριο της κάθετης πλευράς απλωμένο από μέσα κι από πάνω διπλώνουμε το περιθώριο της οριζόντιας πλευράς.
Ράβουμε με λευκή κλωστή και τόσο κοντά για να μη χρειάζεται να την αφαιρέσετε μετά.
Μπορείτε να το κάνετε και χωρίς γύρισμα του μισού χιλιοστού αλλά τα ξεφτάκια της άκρης ίσως να μην πιαστούν κεντώντας,αφήνοντας κενά ή ασχημαίνοντας την άκρη του αζούρ.
Αφού τελειώσουμε με το γύρισμα γαζώνουμε με αραιό γαζί τεντωμένες λωρίδες υφάσματος στις 1 περιπου εκατιστό πάνω στις άκρες του καρέ ( γαζώνουμε και τις λωρίδες μεταξύ τους όπου χρειάζεται ένωση) τουλάχιστον 5 εκατοστά πλάτος για να μπορούμε να το » τελαρώσουμε».
Έτοιμο για κέντημα!!!
Σας κούρασα,αλλά η σωστή προετοιμασία δίνει το καλύτερο αποτέλεσμα.
Όσες έχετε απορίες μπορείτε ν’ αφήσετε σχόλια και ανώνυμα.