Σαρδέλες στο φούρνο .


Αν δεν σας αρέσουν τα μικρά ψαράκια τηγανητά ,μια άλλη πιο νόστιμη πρόταση είναι να τα βάλετε στο φούρνο.
Δεν έχουν επικίνδυνα αγκάθια όπως τ’ άλλα.

image

Υλικά:
1 κιλό σαρδέλες
2 μεγάλα κρεμμύδια σε  λεπτές ροδέλες ( μετά τρίψτε τα με τα χέρια να ξεχωρίσουν οι  εσωτερικές ροδέλες)
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες σε φέτες
Αλάτι 1 κουταλιά γεμάτη της σούπας
Λίγο πιπέρι
1/2-1/4 ποτήρι ελαιόλαδο
1 κουτ.σούπας πελτέ ντομάτας αραιωμένο σε νερό.
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

Πως το κάνουμε:
Καθαρίζουμε τα ψάρια βγάζοντας τα εντόσθια ,τα πλένουμε και τα αλατίζουμε σε στρώματα.
Τ αφήνουμε να στραγγίξουν σε σουρωτήρι.
Παράλληλα βάζουμε στο ταψί τα υπόλοιπα υλικά συν ένα ποτήρι νερό  και αφήνουμε να ψηθοϋν για 40 περίπου λεπτά .
Προσθέτουμε τα ψάρια κι αφήνουμε άλλα 10-20 λεπτά.

image

Το αλάτι θα φανεί πολύ αλλα όταν φύγουν τα υγρά θα μείνει στο κανονικό,δεν αλατίζουμε στο ταψί παρά μόνο αφού το δοκιμάσουμε,ίσως να χρειαστεί λίγο.
Προσθέτουμε νερό για να βράσουν τα υλικά ,η σάλτσα πρέπει να δέσει όχι να σωθεί.

By Ξηρομερίτισσα Posted in AΡΘΡΑ

Εσείς τι λέτε σχετικά με αυτό;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s