Αυτή η συνταγή είναι με παντεσπάνι που γίνεται εύκολα και μετά την αναποδογυρίζουμε .
4 μεγάλα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες λεπτές
1 κουτ.σούπας κανέλλα τριμμένη
1 κούπα ζάχαρη άχνη ( ανακατεμένη με την κανέλλα)
1 και 1/4 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
1 ποτήρι ζάχαρη
70 γραμ.γάλα συμπυκνωμένο
6 αυγά
3 κουτ.γλυκού baking powder
2 κουτ.σούπας περίπου γρ. μαργαρίνη εκτός ψυγείου
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Ή 1/2 κουτ.σ.κανέλλα
Πως το κάνουμε:
Απλώνουμε τη μαλακή μαργαρίνη μέχρι τη μέση ( στο ύψος) του ταψιού σ’ ένα μικρό ταψάκι,από πάνω κοσκινίζουμε την ζάχαρη με την κανέλλα.
Στρώνουμε τα μήλα και σ’ ενα μικρό μπωλ χτυπάμε τα υλικά για το παντεσπάνι.
Περιχύνουμε με το μείγμα τα μήλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο ( τελευταία σχάρα) στους 200 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
Μόλις τη βγάλουμε ,την αναποδογυρίζουμε σ’ ένα δίσκο και …έτοιμη!
Λαχταριστή,με καραμελωμένα μήλα!!!
( δεν είναι νηστήσιμη).
καλησπέρα..δε μπορώ να πω ότι ειναι από τα αγαπημένα μου η μηλόπιττα..θα την φάω , την κάνουμε και μεις , αλλά δεν είναι από τα αγαπημένα μου :)
Καλησπέρα δελφινάκι μου,εγώ σήμερα έκανα τη συγκεκριμένη και άρεσε,τα μήλα δείχνουν καραμελωμένα,στη συνιστώ ,είναι διαφορετική από τις άλλες.