Τραγανά νηστήσιμα αλμυρά κουλουράκια.


Αυτά τα κουλουράκια είναι αλμυρά,τραγανά,νηστήσιμα και πανεύκολα.
image

image

image

Όλα τα υλικά μαζί,ευκολόπλαστα κι έτοιμα!!!
Υλικά:
1 ποτήρι καλό ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι κρασί
1/2 ποτήρι νερό
2 κοφτά κουτ.γλ.αλάτι ψιλό
2 κοφτές κουταλιές ζάχαρη
1/2 ποτήρι σουσάμι
4 κουτ.γλ.baking powder
500 γρ.περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

Πως το κάνουμε:

image

Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι σε μια λεκάνη.

image

image

Ανακατεύουμε με κουτάλι και προσθέτουμε το αλεύρι.
Μόνο με κουτάλι ίσα ίσα να ενωθούν τα υλικά αλλιώς σφίγγει η ζύμη.
Η ζύμη γίνεται όπως αυτή για τα μελομακάρονα.
Πλάθουμε μπαστουνάκια παίρνοντας ένα μικρό μπαλάκι ζύμης ( όσο μια μεγάλη ελιά ) κι έπειτα τα πατάμε με την παλάμη να πλατύνουν,ή μακρόστενα σαν φρατζολάκια,ή κλείνοντάς τα .
Το σουσάμι ή το προσθέτουμε στη ζύμη ή το ρίχνουμε σε ρηχό πιάτο και το βουτάμε απαλά το πάνω μέρος από το κουλουράκι.
Τοποθετούμε σε ταψί,δεν χρειάζεται λάδωμα έχει η ζύμη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου στην προτελευταία σχάρα με αέρα

image

Με γλυκάνισο:
image

Αντί για κρασί μπορείτε να βάλετε 3/4 ποτηριού νερό και
1/4 ποτηριού ούζο
1 κουτ.γλυκού γλυκάνισο.
Ωραιότατα γίνονται.

Δοκιμάστε τα!
Υ.Γ.Πλάθοντας μακρόστενα μπαστουνάκια γίνονται κριτσίνια ,ενώνοντάς τα γίνονται κουλουράκια.
Αφήστε  τη ζύμη να ξεκουραστεί λίγο.
(Προσθέστε ό,τι σας αρέσει νηστήσιμο καρότο,κέτσαπ,τριμμένο κρεμμύδι  η επιλογή είναι δική σας.

Εσείς τι λέτε σχετικά με αυτό;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s