Πεϊνιρλί


wpid-imag4999.jpgwpid-imag4997.jpgwpid-imag4997.jpgΓια τη ζύμη:
1 1/2 νερό βραστό
1 κούπα γάλα
2 1/2 κουτ.γλ.αλάτι ψιλό
1 κουτ.γλ.ζάχαρη
1/4 κούπας λάδι
αλεύρι 1 κιλό περίπου

Για τη γέμιση :
Με κιμά:
1/2 κιλό κιμά ανάμεικτο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1/2 κουτ.γλ.κύμινο
1 κουτ.γλ.αλάτι
πιπέρι,
3-4 φύλλα μέντα ψιλοκομμένα
2 κουτ.σούπας  διπλής συμπυκνώσεως χυμό ντομάτας
1/4 ποτήρι λάδι

400 γρ.τυρί τριμμένο
Με αλλαντικά : 400 γρ. πάριζα
500 γρ.τυρί τριμμένο

Πως τα φτιάχνουμε.
Διαλύουμε  τη μαγιά σε μισή κούπα ζεστό νερό μαζί με ένα κουταλάκι ζάχαρη και 4 κουτ.σούπας αλεύρι.
Σε μια λεκάνη βάζουμε με τα υγρά κι έπειτα το αλεύρι ώσπου να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.
Αφήνουμε να διπλασιαστεί.
Ετοιμάζουμε τον κιμά (αν τα φτιάξουμε με κιμά)
Κόβουμε ένα μπαλάκι από τη ζύμη σε μέγεθος μικρού πορτοκαλιού κι ανοίγουμε στενόμακρο φύλλο.Βάζουμε μια γεμάτη κουταλιά κιμά και άλλη μία τυρί.
Κλείνουμε βρέχοντας τις άκρες σαν βαρκούλες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά.

Advertisements

Εσείς τι λέτε σχετικά με αυτό;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s