Κολοκυθόπιτα γλυκιά


image

image

Η κίτρινη κολοκύθα,γίνεται ωραία γλυκιά κολοκυθόπιτα.
Μια πίτα νηστήσιμη,σκέτο γλύκισμα.

Υλικά
Μία δόση φύλλα για πίτα
Ή 8 φύλλα κρούστας
1 μέτριο φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο για να (αλείψουμε τα φύλλα)

Για την γέμιση

1200 γρ.ψίχα κίτρινης κολοκύθας ξυσμένη και σουρωμένη
1 γεμάτο κουτ.γλυκού αλάτι ημίχονδρο
1 πακέτο σταφίδες
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού καρύδια κομμένα
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού σουσάμι
1- 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

2 κουτ.γλυκού κανέλλα τριμμένη

1/8 κουτ.γλυκού γαρύφαλλο
τριμμένο

1/2 φλυτζάνι του τσαγιού λάδι

1/2 – 1 φλυτζάνι σιμιγδάλι ή φρυγανιά τριμμένη
( αναλόγως πόσο καλά είναι στιμμένο το κολοκύθι)

Εκτέλεση

Κόβουμε την κολοκύθα και με κουτάλι της σούπας αφαιρούμε τα σπόρια.
Στη συνέχεια ξύνουμε την ψίχα,ως τη φλούδα,με κουτάλι.
Τοποθετούμε το κολοκύθι στο σουρωτήρι και το τρίβουμε με το αλάτι.
Στίβουμε καλά κι αφήνουμε να σουρώσει για μία ώρα.
Ετοιμάζουμε τη ζύμη για τα φύλλα( δές φύλλα για πίτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί.
Ανοίγουμε 4 μεγάλα φύλλα.
Βάζουμε σε λεκάνη όλα τα υλικά της γέμισης.
Σε λαδωμένο ταψί,στρώνουμε ένα φύλλο ,λαδώνουμε και σκεπάζουμε με το δεύτερο.
Ρίχνουμε την γέμιση,πάνω από τα δύο φύλλα ,στρώνουμε ομοιόμορφα και σκεπάζουμε με τα άλλα δύο λαδωμένα μεταξύ τους.
Κόβουμε το περίσσευμα και γυρνάμε τις κολλημένες άκρες,προς τα μέσα.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.
Ψήνουμε στους 210 βαθμούς για μισή ώρα,γυρνάμε ανάποδα την πίτα και ψήνουμε γι άλλη μισή ώρα.
Σκεπάζουμε την πίτα για 10 λεπτά και μετά την κόβουμε.
image

Εσείς τι λέτε σχετικά με αυτό;