Το αρνάκι,όπως και να το μαγειρέψετε είναι τέλειο.
Αν είναι του γάλακτος,συνίσταται για καπαμά.
Υλικά.
11/2 κιλό ,περίπου (6 μεζέδια) αρνάκι γάλακτος
1 μέτριο κρεμμύδι
6 κοφτές κουταλιές σούπας αλεύρι
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1 κοφτή κουταλιά σούπας αλάτι ημίχονδρο
1/2 κουτ.γλ. πιπέρι μαύρο
Χυμό από μισό λεμόνι
1 αυγό
Εκτέλεση
Πλένουμε,καλά το κρέας.
Σε αντικολλητικό τηγάνι,βάζουμε το λάδι και σωτάρουμε το κρέας και από τις δύο πλευρές.
Βάζουμε το κρέας,σε μεγάλη κατσαρόλα.
Στο ίδιο λάδι προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι και το αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα,ώσπου να χρυσίσει λίγο.
Ρίχνουμε νερό στην κατσαρόλα 4 δάχτυλα,πιο πάνω από το κρέας και το βάζουμε να βράσει.
Όταν πάρει βρασμό,ρίχνουμε το κρεμμύδι με το αλεύρι και
ανακατεύουμε.
Έτσι το αλεύρι,δεν κάθεται και διαλύεται στο νερό. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για 1 ώρα.
Προσοχή! Δεν κλείνουμε καλά το καπάκι,το βάζουμε λοξά,ώστε να φεύγει ο ατμός,γιατί ο καπαμάς φουσκώνει και χύνεται.
Ανακατεύουμε αραιά,με ξύλινη σπάτουλα ή κουνώντας την κατσαρόλα.
Μόλις το βγάλουμε,γεμίζουμε ένα γυάλινο,βαθύ πιάτο, ζωμό.
Σ’ ένα άλλο χτυπάμε το ασπράδι με το λεμόνι.Όταν ασπρίσει προσθέτουμε και το κροκάδι,συνεχίζοντας το χτύπημα,ώσπου να διαλυθεί.
Προσθέτουμε το αυγολέμονο,σχεδόν σταγόνα- σταγόνα στο πιάτο με το ζωμό,ανακατεύοντας καλά.
Έπειτα αδειάζουμε λίγο- λίγο το ζωμό στην κατσαρόλα,(δεν βιαζόμαστε) και ανακατεύουμε,κουνώντας την.
Ρίχνουμε λίγο αυγολέμονο και ανακατεύουμε,συνεχίζοντας,ώσπου να τελειώσει.
Ετσι,δεν θα κόψει,δεν θα πήξει το ασπράδι.