Στα μέρη μας το λικέρ βύσσινο,είναι αρκετά διαδεδομένο.
Είναι απλό,εύκολο και ωριμάζει με το πέρασμα του χρόνου.
Τα υλικά του, ώριμα βύσσινα,ζάχαρη και κονιάκ.
Υλικά
1 κιλό βύσσινα ολόκληρα
600-800 γρ. ζάχαρη( ανάλογα πόσο γινωμένα είναι τα βύσσινα)
1 1/2 – 2 λίτρα κονιάκ
1 γυάλινη φιάλη 2 λίτρων.
Διαδικασία
Βάζουμε τα πλυμένα βύσσινα,σε μεγάλο γυάλινο μπουκάλι,μαζί με ένα φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ και τη ζάχαρη.
Το σφραγίζουμε και το βγάζουμε στον ήλιο,ανακουνώντας μια φορά τη μέρα.
Όταν λιώσει η ζάχαρη, μετά από 8 μέρες δοκιμάζουμε και προσθέτουμε κι άλλη.
Επίσης,όταν λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε το υπόλοιπο κονιάκ κι αφήνουμε ξανά στον ήλιο,μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη.
Ανακουνώντας την μπουκάλα μια φορα τη μέρα.
Τα βύσσινα δεν τα πετάμε, όταν σερβίρουμε προσθέτουμε ένα δύο στο ποτήρι,ή αν αφαιρέσουμε το κουκούτσι,τα κάνουμε …σοκολατάκια,στολίζουμε τούρτες κ.λ.π.