Ποτό βύσσινο


image

image

Στα μέρη μας το λικέρ βύσσινο,είναι αρκετά διαδεδομένο.
Είναι απλό,εύκολο και ωριμάζει  με το πέρασμα του χρόνου.
Τα υλικά του, ώριμα βύσσινα,ζάχαρη και  κονιάκ.

Υλικά

1 κιλό βύσσινα ολόκληρα
600-800 γρ. ζάχαρη( ανάλογα πόσο γινωμένα είναι τα βύσσινα)
1 1/2 – 2 λίτρα κονιάκ
1 γυάλινη φιάλη 2 λίτρων.

Διαδικασία

Βάζουμε τα πλυμένα βύσσινα,σε μεγάλο γυάλινο μπουκάλι,μαζί με ένα φλυτζανάκι του καφέ  κονιάκ και τη ζάχαρη.
Το σφραγίζουμε και το βγάζουμε στον ήλιο,ανακουνώντας μια φορά τη μέρα.
Όταν λιώσει η ζάχαρη, μετά από 8 μέρες δοκιμάζουμε και προσθέτουμε κι άλλη.
Επίσης,όταν λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε το υπόλοιπο κονιάκ κι αφήνουμε ξανά στον ήλιο,μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη.
Ανακουνώντας την μπουκάλα μια φορα τη μέρα.
Τα βύσσινα δεν τα πετάμε, όταν σερβίρουμε προσθέτουμε ένα δύο στο ποτήρι,ή αν αφαιρέσουμε το κουκούτσι,τα κάνουμε …σοκολατάκια,στολίζουμε τούρτες κ.λ.π.

Εσείς τι λέτε σχετικά με αυτό;