Σουτζουκάκια σμυρνέικα


Μία απο τις αγαπημένες μου συνταγές,είναι τα σουτζουκάκια.
Είναι βαρύ φαγητό αλλά..για μια φορά στο τόσο δεν νομίζω να πειράζει.
Η διαφορά τους με τα κεφτεδάκια με σάλτσα είναι το κύμινο,το κρασί και δεν βάζουμε κρεμμύδι.

Υλικά

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 αυγό
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί,τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1/4 κούπας λάδι.
1-2 κουτ.γλυκού κύμινο
1/2 κοφτή κουτ.σούπας αλάτι ημίχονδρο
1/4 κουτ.γλυκού πιπέρι
1/4 εως1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί  για το ζύμωμα

Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

1/4 κούπας λάδι ( σουρωμένο από το τηγάνι)
1 1/2 κούπα τριμμένες ώριμες ντομάτες (στο μπλέντερ).
1/4 κούπας  κόκκινο κρασί
1 κουτ. σούπας συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1/2 κουτ.γλυκού ζάχαρη
1/2 κουτ.γλυκού ξύδι
Λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τον κιμά σε μία λεκάνη,ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά.
Βρέχουμε τις παλάμες μας με κρασί,ώσπου να επιτύχουμε αφράτο και λείο μείγμα,δεν πρέπει να είναι σφιχτό.
Βάζουμε για 2 ώρες στο ψυγείο,να σταθεί.
Πλάθουμε μικρά οβάλ κεφτεδάκια,με βρεγμένα χέρια και τα ρίχνουμε σε μπόλικο καυτό λάδι.
Αφήνουμε να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σε μια κατσαρόλα,βάζουμε τα υλικά της σάλτσας με 1/4 κούπας σουρωμένο λάδι από το τηγάνι.
Αφήνουμε να βράσει λίγο και προσθέτουμε τα σουτζουκάκια.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε να βράσουν.
Συνοδεύονται με πατάτες τηγανητές,ρύζι σουρωτό ή πουρέ πατάτας.
Η βασική συνταγή,είναι της Βέφας.

Advertisements

Εσείς τι λέτε σχετικά με αυτό;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s