Μελιτζάνες παπουτσάκια


Μια άλλη νοστιμότατη συνταγή με μελιτζάνες και κιμά.

Υλικά

6 μελιτζάνες πλατιές

Για τον κιμά

500 γρ.κιμά ανάμεικτο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε δοντάκια
1 ξυλάκι κανέλλα
1 μέτρια ώριμη ντομάτα αλεσμένη στο μπλέντερ
3 κουτ.σούπας βιτάμ
5-6 φυλλαράκια μέντας
1 κουταλιά γεμάτη σούπας πάστα ντομάτας
1 κουτ.γλυκού αλάτι
Λίγο πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ

1 λίτρο γάλα πλήρες
10 κουτ.σούπας αλεύρι
1 κουτ.σούπας βιτάμ
1 αυγό
1 κοφτό κουτ.γλυκού αλάτι
Λίγο μοσχοκάρυδο.

Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση.
Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να ξεπικρίσουν.
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ.
Χτυπάμε το αλεύρι με το μισό γάλα στο μπλέντερ ,ενώ ζεσταίνουμε το άλλο μισό με το αλάτι.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο και ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη σπάτουλα,ώσπου να πήξει.
Αφού αποσύρουμε ,ρίχνουμε το βιτάμ και το μοσχοκάρυδο ανακατεύοντας καλά.
Όταν κρυώσει λίγο προσθέτουμε το χτυπημένο αυγό.
( το αυγό μπορούμε να το προσθέσουμε και κατά το βράσιμο αλλά μόνο το κροκάδι).

Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες τις στίβουμε ,στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και τηγανίζουμε να ροδίσουν ελαφρά…το λάδι να φτάνει ως το 1/3 της μελιτζάνας.
Παράλληλα βράζουμε τον κιμά,με όλα τα υλικά ,χωρίς το βιτάμ και την πάστα.
Ρίχνουμε λίγο νερό και όταν σωθεί,σωτάρουμε με το βιτάμ και προσθέτουμε την πάστα.
Σβήνουμε με λίγο νερό.
Πατάμε το εσωτερικό της μελιτζάνας με κουτάλι ,να σχηματίσουν βαρκούλες.
Προσθέτουμε κιμά,τα τρία τέταρτα και από πάνω μπεσαμέλ.
Τοποθετούμε στο ταψί και ψήνουμε μια ώρα περίπου στους 200 βαθμούς.
Αν επιχειρήσουμε αμέσως μετά το τηγάνι να κάνουμε βαρκούλες,θα δυσκολευτούμε πολύ,γι αυτό αφήνουμε 10 λεπτά να μαραθούν.
Έτσι γίνονται πανεύκολα.
Αν βιάζεστε αφαιρέστε λίγο από το εσωτερικό τους…

Advertisements

Εσείς τι λέτε σχετικά με αυτό;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s