Τυφλίτες μέσα στο χωριό!!!


Σε λίγο στο χωριό   οικόσιτα  θα έχουμε και φίδια,αφού τελευταία σουλατσάρουν ανενόχλητα στους δρόμους! Αιτία ( κατά την ταπεινή μου γνώμη ) είναι η ερήμωση του χωριού με αποτέλεσμα  τα αγριόχορτα που θεριεύουν να ‘ναι παράδεισος για εκείνα  στους ακαλλιέργητους κήπους!
Άλλοι σκοτώνουν τα φίδια,εγώ τα φωτογραφίζω!
Δυο τυφλίτες είδαμε μέσα σε τρεις μέρες στη γειτονιά μας!
Οι τυφλίτες λένε,οτι μόνο το Σάββατο βλέπουν.
Αυτά τα φίδια δεν είναι επικίνδυνα,δεν επιτίθενται ( όπως η οχιά ) ! Δε χρειάζεται να τα σκοτώνουμε όλα,αποτελούν μέρος του οικοσυστήματος (χρησιμεύουν στο να εξολοθρεύουν ποντίκια,κατσαρίδες κ.α)!

Ωστόσο δε συμφωνώ και με το πρόστιμο των οικολόγων προς τον «διάσημο φιδοκτόνο»!
Ο κόσμος δε γνωρίζει ποια φίδια είναι απειλή και ποιά όχι!
Ακόμα και στη θέα τους τρομάζουν !
Χρειάζεται σωστή ενημέρωση και προληπτικά μέτρα  για να μη γεμίζουν οι δρόμοι φίδια!
Δείτε πόσο ήσυχα κάθεται για φωτογράφιση!
image

image

Advertisement

One comment on “Τυφλίτες μέσα στο χωριό!!!

  1. Ο τυφλίτης δεν είναι φίδι, είναι μια άποδη σαύρα. Ανήκει στην οικογένεια των ανγκουιδών, σαύρες που καλύπτονται με οστέινες πλάκες για προστασία, λίγα είδη στην Αμερική από αυτήν την οικογένεια έχουν κοντά πόδια, ενώ όλες οι άλλες είναι άποδες. Ο τυφλίτης και το κονάκι είναι οι δύο άποδες σαύρες αυτής της οικογένειας στην Ελλάδα. Έχουν δύο πισινά πόδια γύρω στα 2 χιλιοστά που δε χρησιμοποιούν. Ξεχωρίζουν πολύ από το φίδι επειδή έχουν κινητά βλέφαρα, ακουστικούς πόρους και αρκετά διαφορετικές φολίδες. Επίσης η ουρά τους είναι περίπου τα δύο τρία του σώματος, ενώ τα φίδια έχουν κοντή ουρά, και όπως και άλλες σαύρες, την ρίχνουν αν απειληθούν πολύ. Στο πλάι του σώματος έχουν ένα αυλάκι ώστε να μπορούν να φουσκώνουν και να ξεφουσκώνουν, γιατί οι άλλες φολίδες τους έχουν οστέινες πλάκες από κάτω και είναι σκληρές. Κανένα φίδι δεν είναι έτσι. Οι φολίδες από την κάτω πλευρά είναι μικρές, όχι πλατιές όπως στα φίδια, άρα δυσκολεύονται να συρθούν σε ανοιχτές επιφάνειες. Έτσι αργούν να περάσουν τους δρόμους και σκοτώνονται. Τρέχουν γρήγορα μόνο αν είναι ανάμεσα σε χόρτα και πέτρες. Τα δόντια τους είναι μικρά όπως σε άλλες σαύρες και η γλώσσα τους όχι τόσο λεπτή και διχαλωτή όπως στα φίδια. Οι σαύρες αυτές είναι ημερόβιες και άρα βλέπουν φυσικά κανονικά, απλά πολλές φορές μένουν ακίνητες αν τις πλησιάσεις για να μην τις δώσεις σημασία. Είναι εντελώς ακίνδυνες και τρώνε έντομα, σαλιγκάρια, μικρές σαύρες, μικρά ποντίκια, αυγά, κλπ. Δεν είναι φίδια.
    Ο φιδδοκτόνος καταδικάστηκε επειδή η πράξη του ήταν παράνομη, και έπρεπε με κάποιον τρόπο να το μάθει ο κόσμος αυτό. Η φόνευση κάθε ελληνικού ερπετού είναι εγκληματική ενέργεια. Όλα τα ερπετά και αμφίβια της χώρας μας προστατεύονται από εγχώρια και ευρωπαϊκή νομοθεσία. Πάνε πές το αυτό τώρα στον κάτοικο ενός μακρινού ξεχασμένου χωριού, σιγά μη σε ακούσει. Άλλωστε μόνο αυτός και οι ενάρετοι προπάτορες του έχουν δίκιο, τα άλλα τα περίεργα τα λένε οι κακοί Ευρωπαίοι που θέλουν να μας κάνουν να αγαπήσουμε τα φίδια για να μας δαγκώνουν και να πεθαίνουμε. Δεν κάνω πλάκα, υπάρχει κόσμος στην Ελλάδα που σκέφτεται με αυτόν τον τρόπο.

Εσείς τι λέτε σχετικά με αυτό;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s